Dag 32 van het hoger beroep

Dinsdag 13 november vond er, na een periode van zeven weken waarin er enkel formaliteitszittingen van vijf minuten gepland waren, weer een langere zittingsdag in Peike’s hoger beroep plaats. Voor deze zitting was agente Daeschner als getuige op geroepen, en kwam ze ook daadwerkelijk opdagen. Haar getuigenis over wat er de avond van Peike’s arrestatie allemaal gebeurd is, bestond vervolgens uit een duidelijk geïnstrueerd en van te voren ingestudeerd verhaaltje. Verder wist ook deze agent zich bij de vragen van de verdediging steeds niets te herinneren…
Ondanks dit geheugenverlies verklaarde Daeschner wel dat videobeelden enkel in de akte worden opgenomen als de filmende agent tijdens het filmen een strafdaad ziet. Is er geen verzet of strafdaad gezien, is er dus ook geen automatische documentatie van de beelden.

Ondanks dat er voor deze zitting drie uur was uitgetrokken (in dit proces inmiddels een behoorlijk lange tijd…), gebeurde er verder niet echt iets. Maandag 26 november zal het proces vervolgd worden.