De Opstand solidair met Peike

Vandaag hebben wij een spandoek opgehangen bij Boekenwinkel De Opstand in Den Haag uit solidariteit voor Peike. Peike word al sinds de G20 in juli opgesloten in Hamburg met hevige repressie. Hij ondergaat nu nog een veroordeling van 2 jaar en 7 maanden cel straf. Met geen concreet bewijs wist de rechter hem te veroordelen als een voorbeeldfunctie voor alle G20 arrestanten door hem een hoge straf te geven.

Wij vinden de daad van de rechtbank onacceptabel. Peike is slachtoffer geworden van een strijd waar wij allemaal aan mee doen, het bevechten en bekritiseren van het kapitalisme en alle moordende en repressieve daden die daarbij komen kijken. We hopen dat Peike snel vrij word gelaten en supporten hem in zijn situatie. Wij roepen ook iedereen op om jezelf in te lezen over zijn situatie en hem een brief te schrijven uit solidariteit. Deze politieke gevangenen had ook jij kunnen zijn.

Op dit moment loopt zijn hoger beroep, deze rechtzaak is verspreid op 12 verschillende datums en word gehouden in Hamburg.

via: https://www.facebook.com/BoekenwinkelOpstand/