Solidariteit met hen die zich verzet hebben tegen de G20-top

Hoewel de media en politiek in duitsland en daarbuiten het ons graag doen vergeten, is de repressie van de activisten die zich in juli vorig jaar verzetten tegen de G20-top in Hamburg nu, in 2018, nog in volle gang. De duitse politie publiceert foto’s van mensen die bij een legitiem protest aanwezig waren, zodoende ze in de openbaarheid te criminaliseren. Ook verrichten ze met grote regelmaat huiszoekingen bij activisten door heel duitsland en houdt de duitse staat nog steeds activisten gevangen zonder enige vorm van een eerlijk proces. Tegelijkertijd helpt de nederlandse politie maar al te graag met het in de gaten houden van activisten die zich met de nasleep van de politieke schijnvertoning in Hamburg bezig houden, en door onuitgenodigd aan de deur te verschijnen bij mensen die toentertijd in Hamburg waren. Ook steungroepen van arrestanten die in duitsland vast zitten hebben te maken met extreme surveillance en repressie. Kortom: de smeris en politiek doen nog steeds hun uiterste best om zo veel mogelijk mensen slachtoffer te maken van hun G20-top.

Natuurlijk kunnen de gevangen kameraden in duitsland blijven rekenen op de steun van grote aantallen activisten en sympathisanten. Van ons maken ze geen slachtoffers. Wij zijn daders, en zullen daders blijven. Solidariteit is ons wapen. Van 28 januari tot 4 februari vindt er een internationale actieweek plaats, in en vanuit Hamburg georganiseerd. 

Vandaag gaan we de straat op om te tonen dat wij ons niet laten onderdrukken door politierepressie en politieke machtsspelletjes. Wij eisen de onvoorwaardelijke vrijheid van Peike en alle andere arrestanten, en het einde van het kapitalistische systeem waarin een paar machtswellustelingen de hele wereld in hun macht houden. Zolang wij geen gerechtigheid hebben, zal er geen vrede zijn. Voor een wereld vrij van economische macht en staatsterreur.